V.6

Hej där hemma,
kul att se så många av er på föreställningen idag. Visst var det fint!
I skolan har vi kört igång med medeltiden i historia och medier i samhällskunskap. Det blir mycket spännande diskussioner.
I matten har vi börjat med 4b-boken. Kapitel 5 handlar om area och skala. En del har fortfarande lite att göra i 4a boken. Dessa elever har fått i läxa av mig att räkna hemma, lite om dagen för att få det arbetet gjort. I skolan jobbar vi i 4b boken.
På måndag ska klassen till Mariakyrkan. 8.30-13.00 beräknar vi att vi är där. Vi åker tillsammans med buss från skolan på morgonen. Vill man möta oss där så vill jag att ni mailar eller sms:ar om ert barn inte åker med från skolan. Efter kl 13 åker vi tillbaka till skolan.
Detta innebär att de behöver ha med sig matsäck. Har man inte möjlighet att skicka med matsäck så får man meddela det så löser vi det!
Jag har sagt att de får ta med vad de vill (som ger energi) förutom godis, läsk och chips. Något bakverk går tex bra!
Annars har det varit en bra vecka. Bra arbetsro. Konflikter, absolut. Men eleverna är proffs på att lösa dem. Faktiskt aldrig varit med om det. Att verkligen alla kan stå för de dem har gjort och be om ursäkt.
Det har funkat bättre att plocka fram och undan. Jag införde en ny regel; eleverna får inte resa sig eller lämna klassrummet utan tillåtelse. Det är då det blir rörigt. Så nu jobbar vi in det.
Undrar ni över något så får ni gärna kontakta mig. Tror inte att jag glömde något…
/Carro