v. 13

Hej,
Veckan som varit;
Veckan har varit bra. Mycket bra faktiskt!
Arbetsron är intakt och vi får mycket gjort.
Klassen har önskat att de andra två fyrorna också brukar vårt disciplinära system. Vilket de också ville. De startar imorgon måndag med det.
Under hösten och fortsatt nu under våren har vi arbetat intensivt med läsförståelse. Läsning är det viktigaste i skolan, enligt mig. Jag valde att göra en avstämning genom att låta klassen göra ett omfattande läsförståelse test. Det gav goda resultat då klassen som grupp ligger över medel och många ligger långt däröver.
Klassen fick information om att vi i åk4 kommer ta emot totalt 9 elever från valstaskolan. Valstaskolan lägger ner sin verksamhet för elever i åk4 och 5. Eleverna fördelas därmed ut på andra skolor i kommunen. Eleverna kommer att börja hos oss från 6/4.
Veckan som kommer;
Under kommande vecka räknar jag med att alla kommit till öva 1 på kapitel 6 i matteboken. Under v.14 repeterar vi och gör test på bråk.
Läxan till onsdag är alltså att eleverna ska kunna multiplikationstabell 2 och 3 som ett rinnande vatten. Finns även på bloggen.
Läxan till nästa onsdag blir tabell 4 och 5.
Annelie, vår skolsköterska är sjukskriven en månad framöver. Detta innebär att vi inte har någon skolsköterska på plats. Vi i åk 4 är schemalagda för hälsosamtal och då kommer en skolsköterska från en annan skola, Petra, att genomföra dem. Detta påbörjas på onsdag.
Sist eleverna var hos skolsköterskan, i höstas, för att ta vikt, längd och titta på ryggen så var det många som inte ville gå själva. Då var det korta besök, så jag hade möjlighet att följa med de som ville (och väga, mäta och kolla ryggen 6ggr…vilket jag ångrar då jag fick veta att jag inte är 163cm utan 161cm – tur jag trivs som kort).
Nu är besöken längre så jag har inte möjlighet att följa med. Om någon inte vill gå själv, utan vuxen, så kontaktar jag er så får vi se om det går att boka in en ny tid. Jag tror och hoppas att de flesta känner sig tryggare nu oavsett om Petra är ny för dem.
Tanken är att vi ska till mig på klasskul på torsdag. Dock vet vi inte vilken dag de nya eleverna från Valsta kommer och hälsar på. Finns risk att vi skjuter på klasskul till veckan därpå.
Fredag är jag inte på plats. Då är jag på begravning.
V.14 får vi en vikarie för Nina som kommer ha klassen i musik och engelska April ut, eventuellt längre än så. Det återstår att se. Hon heter Christina och har arbetat länge som lärare men är numera pensionär. Klassen har haft henne som vikarie i textilslöjd vid något tillfälle, så de känner henne redan.
Idrott tisdag och fredag som vanligt.
Avslutningsvis;
På föräldramötet i torsdags pratade rektor, Erika, om vikten av rak och tydlig information. Från lärare till förälder, men framför allt från förälder till lärare. Anledningen var främst att det förekommit att föräldrar till elever på skolan låtit bli att praktisera rak och tydlig kommunikation och istället skapat FB-grupper, haft möten och mailslingor där pedagoger och pedagogik granskats. Det har gjort mig illa berörd att kollegor tillika vänner drabbats av detta.
Med det sagt vill jag understryka vikten av ett fortsatt gott samarbete mellan oss. Vänd er till mig när ni inte förstår, känner oro för ert barn, saknar något (information) o.s.v.
Ni har stort inflytande på oss pedagoger. Hejarop från och god kommunikation med er är guld värt. Det ska ni veta!