Veckobrev 5B

Veckobrev för vecka 8

Veckan har gått fort, i tisdags tog vi bussen till Märsta och Pinbackshallen – skridskodags! No-häftena som eleverna skriver växer fram och nu ser de själva vilket arbete de lägger ner. Det blir så fint! Lite ringrostiga var vi allt, när det gäller svenskaläxan. Svårt att komma ihåg den så här i början, sakande många böcker i inlämningslådan – nya tag igen efter sportlovet.

I torsdags var det äntligen dags att börja med nya matteboken, Stefan höll i genomgången av kap.5 Alla tyckte det var jätte kul att börja mäta längder. Idag fredag hade vi städdag, klassrummet snyggades till och allt pockades undan inför storstädningen av skolan under sportlovet. Det är därför era barn kommer hem med extrakläder och skor idag.

Nu hoppas jag att ni alla får ett härligt sportlov!

Inför vecka 10

 • Måndag:
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag: Lämna in svenska läxan
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Engelska läxa in och ut

…………………………………………………………………………………………………………………….

Veckobrev för vecka 7                                Hej!

Den här veckan har fokus varit på elevledda utvecklingssamtal. Vi har återgått till de vanliga rutinerna med läxorna på sina vanliga dagar, svenska onsdag till onsdag och engelska fredag till fredag. Vi fortsätter jobba med våra fakta häften i No, om Sveriges olika naturområden. I matten har vi snart avklarat 4a boken med ett avslutande matteprov, sen börjar vi arbeta i den nya boken.

Vi hade ett föräldramöte i torsdags och många synpunkter kom fram. Idag har vi haft möjlighet att genomföra en intervju och på måndag börjar Nabila Asaad som bonuspedagog i klassen. Välkommen till oss i 4b!

Inför vecka 8

 • Måndag:
 • Tisdag: Ingen idrott på fm. – Skridskor kl.12.00 -13.30 Buss till Märsta
 • Onsdag: Sv.läxan in. Ny läsförståelse läxa
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Glos förhör och ny engelska läxa. Städdag, gör skolan fin inne och ute

 

Ha en trevlig helg!

………………………………………………………………………………………………………………………….

Veckobrev till vecka 6           Hej föräldrar i 4b!

Den här veckan har vi bland annat fått tillbaka so-provet av Anna och på idrotten spelade vi basket. På onsdagen hade vi glos-förhör men det blev inget bad!!!

Vi har varit och besökt Maria kyrkan. Vi fick jättegoda hembakade semlor. Några av oss tyckte att det var långtråkigt, vissa tyckte att det var roligt. Vi fick lära oss om hela kyrkoåret och dess högtider. Vi fick prova att dekorera ljus och måla påskägg. Idag hade vi äntligen vår föreställning som några av er kom och tittade på. Vi skriver veckobrevet gemensamt denna fredag så får eleverna börja skriva nästa vecka.

Jag, Linda, vill också lägga till att vi fick väldigt mycket beröm av personalen på Maria kyrkan, så duktiga och kunniga elever.

Nästa vecka går vi alltså som vanligt i skolan igen på fredagar. Engelska läxan är tillbaka på sin vanliga dag och vi startar upp svenska läxan igen. Elevledda utvecklingssamtal fortsätter nästa vecka, boka in en tid om du inte gjort det än.

Inför vecka 7

 • Måndag:
 • Tisdag: Idrott. Klassen slutar kl.13.00 Linda är ledig fram till lunch.
 • Onsdag: Ny svenska läxa
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Glos förhör och ny engelska läxa

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Veckobrev 5 2017

Hej alla föräldrar!

Under veckan har vi pratat en del om arbetsro i klassrummet och gått igenom våra uppdaterade klassrumsregler. Eleverna fick tänka igenom sin egen situation och föreslå en eventuell förändring som kunde vara till hjälp för eleven själv och hela klassen. Några elever valde nya sittplatser som vi provar ett tag framöver. Slöjdlärarna gav klassen stort beröm efter lektionen i måndags, så roligt att höra.

Vi planerar också att det fortsättningsvis kommer vara två elever från klassen som skriver just detta veckobrev och att jag lägger till information för kommande vecka. Nästa vecka innehåller en hel del förändringar så det är lika bra att vi börjar med dem på en gång.

Inför vecka 6

Dags för elevledda utvecklingssamtal. Eleverna slutar kl.13.00 tisdag v.6 och tisdag v.7 Påminner om att det är ni själva som bokar er tid via länken jag skickade ut förra veckan.

Onsdag: Klassen har fått tid att simma i badhuset, kl.13.30-14.30

Om eleven får ta sig hem på egen hand efter badet vill jag att ni meddelar mig via mail eller skriver en lapp. Engelska läxan, glosorna är flyttade till onsdag.

Torsdag: Klassen ska på heldags besök till Maria kyrkan, vi tar med oss lunchmatsäck från skolan, men man får givetvis ta med sig något extra om man vill. Eleverna bör vara på skolan senast kl.7.45 så vi hinner packa ner lunchen i väskorna, bussen går kl.8.20. Vi är tillbaka på skolan ca.13.10 och idrotten.

Fredag: I samarbete med Kulturskolan visas en Föreställning av S:ta Gertruds 4:or Mer information kommer.

Ha en riktigt skön helg!

/ Linda

………………………………………………………………………………………………………………………….

Veckobrev för vecka 4

Hej på er där hemma!

Den här veckan har jag varit med klassen endast två dagar, väldigt tråkigt tycker jag. Så det blir nya tag igen nästa vecka. Vi påbörjade ett projektarbete i biologi, Sverige är ett ovanligt land, med betydelsen att det finns så många olika sorters marker, miljöer i ett och samma land. Eleverna fick två kapitel, olika markområden, att läsa in sig på och fördjupa sig i en specifik växt och ett djur. Med alla fakta de samlar ska de sedan sammanställa ett eget fakta häfte.

Det leder till en påminnelse om att det är viktigt att eleverna har med sig sina datorer, laddade och klara, till skolan. Vi försöker att använda datorerna mer och mer i undervisningen så det kan vara bra att alltid ta med den tillbaka till skolan om man tar hem den en dag.

I onsdags fick eleverna träffa Sten som vikarierar för Nina i musiken.

Kanske har ni uppmärksammat att det har blivit några små ändringar på bloggen, tänker främst på fliken kontakt. Där finner ni mailadresserna till klassens alla lärare om ni undrar över något. Nästa vecka kommer vi att arbeta på ett lite annorlunda sätt och involvera bloggen i undervisningen. Håll utkik för glada överraskningar!

Det börjar dra ihop sig för elevledda utvecklingssamtal, vecka 6 och 7 är det dags. Jag kommer skicka mail till er alla med information om hur ni bokar er tid.

Inför vecka 5

 • Måndag:
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag:
 • Torsdag: Idrott Engelska glos förhör och nya glosor
 • Fredag: Kulturskolan

Ha en riktigt fin helg! / Linda

………………………………………………………………………………………………………………………..

Veckobrev för v.3           Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi så sakteliga kommit igång med alla rutiner igen. Tisdagen bjöd på ett tillfälle att prova balansen på isen i B-hallen. Glada och något svettiga och lite kalla elever kom tillbaka precis lagom till lunchen. Vi enades om att de hade fått tillräckligt med ”ute-luft”, så de som ville fick vara inne i klassrummet under lunchrasten. I So med Anna har nästan alla gjort sina redovisningar trots envisa tekniska problem. Första läxan för terminen kom på torsdagen, engelska glosor, på ny dag: Eftersom vi har samarbetet med Kulturskolan nu de första veckorna på terminen.

Inför vecka 4

 • Måndag
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag:
 • Torsdag: Idrott Glos förhör, lämnar ut engelska läxa
 • Fredag: Kulturskolan

Önskar er en trevlig helg! / Linda

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Veckobrev för v.2               Hej alla!

Första veckan på sista terminen i år fyra är nu avklarad. Vi har kommit i gång bra under veckan och avslutat statistik arbetet, kasta flaska. Många fina stapeldiagram att sätta upp på väggen. De flesta har också skrivit klart sina berättelser om våra okända ansiktsbilder som sitter i taket. Det blir spännande läsning nästa vecka. Idag var också första tillfället för samarbetet med Kulturskolan. Alla fyrorna är indelade i grupper, sång, dans och teater och rekvisita. Känns redan nu att det kommer bli en kanonföreställning!

Eftersom vi kommer arbeta med Kulturskolans projekt varje fredag fram till vecka 6 kommer det medföra några schema ändringar och ändring av läxförhörs dag. Engelska lektion kommer vi ha på torsdagar istället för fredagar och glosorna blir då från torsdag – torsdag. En annan förändring är att idrottslektionen på torsdag v.3 utgår för oss, vi ger tillfället till 4a som brukar ha idrott på fredagar.

Inför vecka 3

 • Måndag:
 • Tisdag: Skridskor i Bhallen. Obs! Buss från skolan 8.19
 • Onsdag: Lämnar ut läsförståelse läxan till v.4
 • Torsdag: Ingen idrott! Lämnar ut engelska glosor till v.4
 • Fredag: Kulturskolan heldag

Ha en fin helg! / Linda

***********************************************************************************************

Veckobrev för v. 49           Hej där hemma!

Vilken härlig avslutning på veckan, det är snö ute igen! Visst ger det en större  julstämning och myskänsla – passa på att njuta! Vi har fortsatt nedräkningen till julafton med radiokalendern, ritkalender och naturligtvis snällkalendern. Lovade att lägga ut en  länk till kalendern här så eleverna kan lyssna på helgens avsnitt.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4972

Vi jobbade vidare med resultaten i ”kasta flaska” uppgiften. När man skriver tabeller och stapeldiagram är det många detaljer att hålla reda på, men det blir väldigt tydligt och överskådligt när man är klar. På No-lektionen hade vi en mycket trevlig och spännande diskussion som började med frågan ”Var kommer elen i eluttagen från?” och slutade med det fascinerade ämnet vulkaner. Vi måste absolut återkomma till det.

Sen vi började i höstas har de fyra svartvita ansiktsbilderna i taket förbryllat oss, vilka är dem? Nu har eleverna tillsammans i sina bords grupper bestämt vem en av personerna är, sedan är uppgiften att skriva en egen berättelse om personen. Ovan på ena skåpet ligger och ett litet bylte, lila och fluffigt – vad, vem är det? Den femte gruppen fick ta sig an den uppgiften. Många fniss och skratt hördes i klassrummet.

Under fliken aktuellt finns nytt Familjebrev från Erika och senaste protokollet från Föräldrasamrådet samt en artikel om låg affektivt bemötande.

Inför vecka 50

 • Måndag:
 • Tisdag: Lucia friande. Ingen idrott.
 • Onsdag: Ingen läsförståelseläxa
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Ingen engelska läxa

Ha en stämningsfull helg!

/ Linda

++++++++   ++++++++   ++++++++   ++++++++   ++++++++    ++++++++

Veckobrev för v. 48          Hej alla föräldrar!

Så var en ny vecka till ända, vi har hunnit med en massa, tiden går fort när man har roligt! Veckan började med No-prov för alla fyror, det låg mycket spänning i luften och nerverna var på helspänn! Men när det var gjort är alla eniga om att det var ett ganska lät, medel svårt, utmanande för minnet och väldigt roligt prov. Känns som ett väldigt bra omdöme från tre olika klasser tycker jag. Vi påbörjade vårt praktiska tema i matten, ute i minusgrader ”spelade” vi ”toss the bottle” – alltså kasta flaska på svenska. På hur många olika sätt kan en flaska landa? Spelar det någon roll hur mycket vatten man häller i eller ur flaskan? Eleverna jobbade färdigt med sina Multiplikationsspel på no-lektionen, genom att göra kopplingar från uppgiften till rätt svar, få en glödlampa att lysa. Trixigt och pilligt, men lamporna lyste och vi övade multiplikation samtidigt.

Linda, det lyser inte här!  – Nähej, då ska vi se, 6×7?   Ja…till hit…    mmhm, men vad blir svaret?    Lampan lyser inte!   Nej, jag förstår det. Men vad blir svaret?   öh, ja… hit…49…   Är du säker?   eh, ja… eller va?! Är det en annan? Du ska få en ledtråd; rätt svar är inte med på pappret!   Va!! Hur visste spelet, det!??

Nedräkningen inför julen är på gång även i klassen, vi lyssnar på radions julkalender och målar små bild ”luckor”. Vi har också en Snällkalender från Friends, med ”snälluppdrag” i varje lucka. Första uppdraget var att säga hej till någon man inte brukar hälsa på och idag lämnade vi hemlig, glada budskap på dörrarna till de andra fyrorna! Så roligt det är att vara snäll och omtänksam.

Inför vecka 49

 • Måndag: Simtid för några i klassen, ni har fått mail.
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag: Ingen svenska läxa denna vecka
 • Torsdag: Julpyssel med fadderklassen. Idrott
 • Fredag: Engelska glosor

Hoppas ni får en trevlig helg!

/ Linda

*******       *******        ********        ********         ********

Veckobrev för v.47             Hejsan!

Vi avslutade denna vecka med en mycket trevlig adventssamling i idrottshallen, som anordnades av årskurs 2. Klassen gjorde en fin dörrkrans av våra gröna pappershänder, de räckte även till en fin adventsljusstake som vi ska sätta upp i fönstret.

Under läsveckan fick vi ihop över 3000 lästa sidor, det är bra jobbat! Det blev också flera kartonger fulla med fina julklappar från hela skolan. Tyvärr var jag inte närvarande och kunde inte ta det utlovade kortet. I svenskan har vi pratat om studieteknik, hur man bäst lär sig nya saker och att inställningen till ämnet, kapitel eller tema man läser är väldigt viktigt. Precis lika viktigt som goda matvanor, sömn och fritids intressen.

Nästa vecka är det så dags för no prov. All information finns samlad under fliken ämnen- No. I matte kommer vi att jobba praktiskt under några onsdagar framöver, om några elever har små pet-flaskor ta med skulle det vara bra. Jag pratar med klassen på måndag.

Inför vecka 48

 • Måndag:
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag: No prov, Läsförståelse läxan in
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Engelska glosor

Önskar er alla en riktigt fin helg!

/ Linda

+ + +  + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Vecka för v.46

Hej på er där hemma!

Då var vädret tillbaka i mer ”normala” banor igen, trist! Blött, mörkt och blåsigt. Passar utmärkt att krypa upp med en spännande bok och varm filt för en mysig lässtund. Vi har läst en hel massa i klassen och en härliglässtund med vår faderklass, 1b, hann vi också med i torsdags. Jag har samlat in de flesta ”läslapparna” från elevernas läsande hemma. Några ska lämna den in på måndag. Självklart får de som redan har lämnat in, lägga till sidor om de läser i helgen.

Vi har också fått in en massa påsar med innehåll till Aktion julklappen, det tackar vi för! Nästa vecka kommer vi slå in de fullständiga klapparna. Bild kommer på bloggen!

Eleverna har fått matteläxa, på datorn. Se i mattefliken under Läx-fliken. Eleverna har fått ett konto på Elevspel och där kan de träna de första multiplikations tabellerna.

Förra veckan välkomnade vi Stefan Hamström som stödlärare på 25% i årskurs 4. Tisdag och torsdag förmiddag en tid framöver kommer Stefan att fungera som extra pedagog på en del matematik och NO pass.

I no-ämnet börjar det snart bli dags för prov. Jag kommer lägga ut material under No-fliken som eleverna kan ha när de ska träna. Datum kommer när det är bestämt.

Inför vecka 47

 • Måndag:
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag: Läsförståelse läxan in
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Adventssamling, Engelska glosor, Matteläxan gjord.

Redan dags för advent! Det ser ut som en ganska lugn vecka!

Ha en riktigt fin helg!

/ Linda


Vecka 45

Hejsan!

En vecka med höstlov och sen kom vintern med massa vit, vacker och rolig snö!

Vi har arbetat vidare med Surface-plattorna och skapar konto på studentlitteratur åt varje elev. Där de har tillgång till engelskaboken, läsa, lyssna och öva texten och glosorna. Studentlitteratur använd länken om ni vill prova.

I tisdags var det soppkväll och öppet hus på skolan, många föräldrar kom för fika, soppa och kanske föra att få sig en bild av eleverna arbete om dagarna. Idag på klassrådet pratade vi om Aktion julklapp och jag förlängde inlämningsdatumet till måndag som jag skrev i mailet. Nu har det blivit bestämt att datumet skjuts fram ytterligare så senast fredag den 18/11 kan de som vill lämna in bidrag till julklapparna.

Nästa vecka är det dags för Läsvecka, då vi fokuserar extra mycket att läsa. Vi räknar lästa sidor både på skolan och hemma. Så läs, läs, läs, tillsammans med eller för varandra. Klassens läsambassadörer, som ska påminna och peppa klasskompisarna, blev Anja och Julia.

Inför vecka 46

 • Måndag: So-prov
 • Tisdag: Idrott
 • Onsdag: Läsförståelse läxan in. Ny läxa
 • Torsdag: Idrott
 • Fredag: Engelska glosor

………………………………………………………………………………………………………..

Veckobrev för v.44            Hej på er där hemma!

Vi jobbar på med att få bloggen i form. Nu testar vi detta med att skriva veckobreven klassvis. Det som står här gäller alltså klass 4b.

Andra föräldrar är givetvis välkomna att läsa här med, men det kan vara skillnader på informationen för de olika klasserna.

Denna vecka har hela mellanstadiet haft innebandyturnering på skolan. Klassen kämpade stort, tyvärr räckte det inte till någon pallplats men som eleverna sa ”vi hade i alla fall roligt”. Vi städade fint i klassrummet och lådorna och som plåster på ”förlustsåren” så provade vi att logga in på Surface plattorna, inte helt utan It-tekniska problem. Eleverna som hade en fungerade platta fick prova att logga in på sin mail. Jag har mailat en länk till elevspel med användarnamn och lösenord som de skulle testa på. Men ack så fort tiden går när man har roligt! Några elever ville ta plattan med sig hem under lovet. Det är ok om eleverna vill ladda ner spotify på plattan.

Hoppas nu att ni alla får precis ett sånt höstlov som ni önskar!

Vecka 45

Måndag:

Tisdag: Idrott handduk och ombyte. Alla är hjärtligt välkomna till skolans Soppkväll! Hela skolan har öppet hus.

Onsdag: Svenska läxan in, läsförståelse.

Torsdag: Vi går igenom läsförst.läxan. Idrott, handduk och ombyte.

Fredag: Engelska läxan, glos förhör.