V.7

Hej hej hej
Tack till alla er som kom på föreställningen i fredags! Kul att äntligen se resultatet av dessa fredagar!

Vi har nu börjat med Pixel 4B i matte. Vi börjar på sidan 6 (uppgift 5.4) och jobbar på enligt en matematikplanering där särskilda uppgifter valts ut. Boken behandla för mycket för att vi ska hinna räkna alla uppgifter. Därför fokuserar vi i första hand på de uppgifter som krävs för att nå målen. Kapitlet handlar om mätning och den här veckans sidor handlar om olika längdenheter, begreppen kurva, rät linje samt sträcka, och omkrets. Vi kommer även behandla area och skala.
Vi fortsätter med medeltiden samt media även den här veckan på SO-lektionerna. Eleverna kommer även att få en läxa i ämnet media som ska vara klar veckan efter lovet.
I måndags var vi i Mariakyrkan för att lära oss mer om kyrkoåret. Det var en utmanande miljö för en del i gruppen. Första gången jag varit med klassen på en heldag någon annanstans. Nästa gång krävs fler och längre raster. Jag kommer också önska att någon förälder följer med.
Utöver måndagen vill jag faktiskt påstå att vi haft en himla bra vecka. Jag har varit ensam majoriteten av tiden då Sussie (klassens resurs) haft andra åtaganden. Lugnt under lektionerna och bra flyt vid aktivitetsväxling.
Sam är med klassen en stund tis, ons och torsdag. Nu till en början blir det extra fokus på engelska trots att ett pass ska vara elevens val. De har missat och behöver få komma i kapp.
Han delar ut glosläxan i pappersform.
/Carro